Här nedan kan du hitta mer info om kandidaterna i Kårvalet 2025. Läs om varför du ska rösta på just dem och lär känna dem lite mer.

Vänligen notera: Kandidaternas texter är deras egna och alla åsikter är personliga.

Read about the candidates in English here.

Alla kandidater blev ombedda att svara på totalt två frågor. Den första frågan är en kort beskrivning av vad man vill uppnå genom att vara med i FUM (Kåren fullmäktige). Den andra frågan var:
Som student, vilka frågor är viktiga för dig?

Kandidaterna är listade i ordningen de kandiderade. Tips: Klicka på kandidaterna för större text.

Bredvid kandidaternas namn kan du se vilken fakultet de tillhör.

KS = Kultur och samhälle
LS = Lärande och samhälle
TS = Teknologi och samhälle
HS = Hälsa och samhälle

Philipp’ Marra – KS

Philipp’ Marra – KS

Nytt kårhus ASAP. Mer tillgänglighet för funktionshindrade och personer med neurodivergens. Särskilt stöd för HBTQ-studenter. En trygg miljö för alla studenter. Stöd för psykisk hälsa och uppsökande verksamhet. Rådgivning och tjänster för hälsa (och sexuell hälsa): testning, vaccinationer, information. Roliga mingel/sociala evenemang.

Ieva Ramanauskaite – KS

Ieva Ramanauskaite – KS

Jag vill förbättra kontakten mellan studenterna och universitetet genom att erbjuda bättre stöd för att förstå akademiska krav och processer. Samtidigt vill jag främja ömsesidig förståelse mellan internationella och nationella studenter för en mer inkluderande miljö.

Anders Keller – KS

Anders Keller – KS

MAUs studentengagemang, studenternas rättigheter och Malmös studentliv är det jag har lagt fokus på, och det jag vill fortsätta driva framåt.

Sneha Sharad Chavan – LS

Sneha Sharad Chavan – LS

Hur bryter vi ner osynliga hierarkier inom akademin/förvaltningen som undertrycker studenternas inflytande? Kan spelifierade samhälleliga appar öka engagemanget? Vilka systemiska hinder blockerar studenters globala möjligheter och hur krossar vi dem? Låt oss tänka nytt kring styrning, studentaktivism och studentledd revolution.

Rabeya Asim – LS

Rabeya Asim – LS

Jag vill vara rösten för studenterna på Malmö universitet - företräda deras intressen, stå upp för frågor som kanske inte alltid får det utrymme de förtjänar och se till att alla känner sig hörda, även i situationer där det inte är lätt att säga ifrån.

Salman Ahmed Yusuf – LS

Salman Ahmed Yusuf – LS

Som student är mina viktigaste frågor hur jag som student kan påverka planeringen av kurser? Hur kan jag som student vara stöd för andra medstudenter? Var och till vem vänder jag mig snabbast om jag har frågor angående det som handlar om mitt universitet, program och kurser?

Joel Löfquist – TS

Joel Löfquist – TS

Aktiviteter, aktiviteter och aktiviteter. Som studenterna kan njuta av. Och att se FUM:s ordförande ha en elefantkostym på sig.

Hristina Nikolova – KS

Hristina Nikolova – KS

Jag bryr mig om att skapa en inkluderande och stödjande akademisk miljö där alla röster blir hörda. Jag brinner för att säkerställa tillgång till möjligheter till professionell utveckling, inklusive betalda praktikplatser, och att se till att studenterna är engagerade och spelar en aktiv roll i universitetets beslut.

Fortuna Cirillo – KS

Fortuna Cirillo – KS

Jag skulle vilja driva förändring på Malmö universitet genom att bygga en aktiv och engagerad studentgemenskap. Många studenter känner sig frånkopplade och saknar fysiska platser att samlas på. Det är viktigt att ha en studentkår som tar upp sociala frågor, ger en plattform för röster och driver på förändringar.

Lisbenson Bangeh – KS

Lisbenson Bangeh – KS

Klimatfrågor, jämställdhet med mera.

Joan Waweru – KS

Joan Waweru – KS

Läroplanen och kvaliteten på lärarna vid universitetet.

Julia Stockfors – HS

Julia Stockfors – HS

Att studentperspektivet är tillräckligt representerat på alla nivåer i organisationen är något som jag anser är nödvändigt för att säkerställa kvalitetskontrollen inom den högre utbildningen. För mig är det centralt att övervaka och göra pragmatiska dagliga förbättringar av studenternas arbetsmiljö och utbildning.

Chamu Gamage – HS

Chamu Gamage – HS

Främst vilka studiestrategier och ledningstekniker används av universitetet för att hjälpa studenterna att prestera bättre i sin utbildning, och hur hanterar universitetet initiativ för att stödja akademisk frihet och öppen dialog om politiska frågor.

Ahmed Al Sakeeri – LS

Ahmed Al Sakeeri – LS

Universitetsstudier kan utvecklas genom att lyfta tre frågor: tydligare introduktion till digitala plattformar, bättre information om studenthälsan för att förebygga ohälsa samt förbättrad tillgänglighet. Studenter med funktionsnedsättning behöver rätt stöd för att delta på lika villkor.

Aaron Monaci – TS

Aaron Monaci – TS

Att studenternas rättigheter upprätthålls i alla universitetsmiljöer, från klassrum till tentamina. Jag anser att studenterna bör förberedas för både arbetslivet och forskning, samtidigt som innovation och samtida idéer främjas och formas av lärare och studenter som uppnår en dynamisk inlärningsmiljö.

Aleksandra Krstic – LS

Aleksandra Krstic – LS

Jag är en 100 procent engagerad person som strävar efter att stärka studenternas röst, inflytande och makt. Jag brinner för studenternas hälsa och säkerhet, en bra studiemiljö, studentbostäder och en effektiv och smidig övergång till arbetslivet. Jag kämpar, jag vinner. Rösta på Student Warrior!

Yasemin Eva Aydinkal – KS

Yasemin Eva Aydinkal – KS

Jag vill förbättra studentlivet genom att se till att alla har tillgång till meningsfulla evenemang, nätverkande och akademiskt stöd. Mitt mål är att skapa en välkomnande, aktiv gemenskap där studenterna kan knyta kontakter, lära sig och njuta av sin tid på universitetet, vilket stärker både studentlivet och utbildningen.

Bojana Drljaca – LS

Bojana Drljaca – LS

Att ha bättre kommunikation mellan studenter och lärare. Att lärarna/universitetet lyssnar och stöttar studenterna i viktiga frågor. Att vår inflytande syns i praktik och inte bara i teori. Viktigt med alla frågor kring studentliv, hälsa och välmående, lärandemiljö, bostad, karriär övergång m.m.

Samir hajji – TS

Samir hajji – TS

Inkludering av studenter som skapar en gemenskap. Skapa aktiviteter eller något liknande för att engagera så många studenter som möjligt och ge dem en värdefull anledning att delta eftersom de är en del av något större.

Timon Nuernberger – KS

Timon Nuernberger – KS

Som företrädare för min fakultet och studentförening vid mitt tidigare universitet kunde vi föra fram studenternas intressen, utöka och återuppliva studentföreningarnas uppsökande verksamhet och minska klyftan mellan svensktalande och internationella studenter. Det finns mer utrymme för studentlivet!

Damilare Latinwo – KS

Damilare Latinwo – KS

Karriärövergångar är särskilt viktiga för mig, i synnerhet som student inom samhällsvetenskap, där möjligheterna kan vara mer begränsade. Mitt mål är att anordna karriärevenemang som ger studenter bättre tillgång till praktikplatser, examensarbeten och jobbmöjligheter.

Iris Nsuka Kembi – KS

Iris Nsuka Kembi – KS

Hur kan studenternas röster höras och representeras på ett effektivt sätt? Vad kan vi göra för att skapa en mer stödjande och engagerande campusmiljö? Hur kan vi förbättra studenternas välbefinnande och stöd för psykisk hälsa? Hur kan vi göra studentorganisationerna mer lättillgängliga och relevanta för olika behov?

Ngina Kanyugo – KS

Ngina Kanyugo – KS

Studentengagemang och representation är vad jag anser vara viktigt för mig. Jag anser att studenterna ska ha mer att säga till om och påverka sin utbildning. Det bör också finnas en mångfald på den centrala utbildningsnivån, både när det gäller fakulteter och lärare.

Bee (Bronte) Greenhalgh – KS

Bee (Bronte) Greenhalgh – KS

Som student är jag mest intresserad av frågor om hur man kan balansera akademisk framgång med personligt välbefinnande och affärs- och karriärövergång. Jag brinner för studenters utveckling och för att ge dem möjligheter, bland annat genom att hjälpa dem att nå sina mål.

Ananda Rudkilde – KS

Ananda Rudkilde – KS

Jag skulle kunna bidra till Kåren på flera positiva sätt. Jag växte upp i USA, har rest mycket, och nu befinner mig i Malmö. Jag har mig en mångfald av erfarenheter från olika arbetsplatser i olika länder. Jag har en bra samarbetsförmåga, och ser fram emot till allt jag kommer lära mig i Kåren.