Vad innebär det att engagera sig i Studentkåren Malmö?

Vi har ställt 3 frågor till nuvarande styrelse- och fullmäktigemedlemmar för att ge dig en tydligare bild av vad det kan innebära.

Frågor:

  1. Vad har varit dina arbetsuppgifter?
  2. Vad har du lärt dig?
  3. Vad har varit roligast?

Lilli, Ordförande på Kåren

Vilka har varit dina huvudsakliga uppgifter?
Som ordförande för studentkåren leder jag den dagliga verksamheten och leder vårt arbetslag. Jag representerar studenter i olika grupper på central nivå på Malmö universitet.
På universitetet har jag drivit frågor om systematiska förhållningssätt till studenters arbetsmiljö, inkluderande akademi och tillgänglighet till högre utbildning för alla. Jag arbetade också mer än förväntat med min utbildningsbakgrund av Urban Studies genom att driva frågor om utvecklingen av Campus och Malmö som Studentstad.
Vidare ansvarar jag för externa relationer och strategiskt arbete, såsom bostadsfrågor, samarbeten med staden, samt driver studentpåverkan och nätverkande med studentkårer och universitet i regionen och över hela Sverige.


Vad har du lärt dig?
Ingen arbetsdag på Kåren är den andra lik – jag lär mig nya saker varje dag! Från nya svenska ord till arbetsmiljölagar eller pågående processer på universitetet och Malmö stad – varje dag lär mig något nytt. Jag upptäckte också mycket om mig själv och lärde mig att ha mer tålamod – med mig själv och andra och sätta tydliga gränser.

Vad har varit roligast?
Jag älskade att arbeta med campusplanen och diskutera med studenter, universitetsanställda och lokala politiker hur man kan forma Malmös framtid som studentstad!
Generellt sett är varje event där vi får interagera direkt med Studenter, må det vara under Insparken eller något av våra Kaffe med Kåren-evenemang väldigt roligt!


Erika, FUM-medlem


Vilka har varit dina huvudsakliga uppgifter?
Mina huvudsakliga uppgifter för FUM har varit att hålla mig uppdaterad med aktuella studentärenden som händer på och runt campus, särskilt för fakulteten Hälsa och Samhälle (eftersom det är den institution jag kommer från), och engagera mig på alla sätt jag kan i verksamheten som Studentkåren planerar. Det är alltid många bra idéer som diskuteras – som viktiga förslag som påverkar varje del av varje students upplevelse här på Mau, förutom att det planeras roliga evenemang för det kommande året, så jag tycker att det är så spännande dags att vara med! Dessutom träffar du så fantastiska människor och har möjlighet att träffa andra studenter från olika fakulteter och studieområden. Sammantaget är det en win-win situation!


Vad har du lärt dig?
Det bästa med att vara en del av FUM är att Studentkåren och universitetet i stort är engagerade i att förbättra studentlivet och studieupplevelsen – och även om förändringarna kan gå långsamt, tycker jag att det är mycket glädjande att vara aktiv med Kåren eftersom du få vara en del av de förändringar som sker, få din röst hörd och hjälpa till att driva viktiga beslut för att förbättra din upplevelse som student. Sammanfattningsvis: Din röst är viktig och Studentkåren är den perfekta plattformen för att kommunicera allt och ingenting om ditt liv som student!


Vad har varit roligast?
Det roligaste med att vara en del av FUM är att få möjligheten att samarbeta med fantastiska, olika människor och lära av varandra. Den interkulturella samverkansaspekten av FUM är ganska fascinerande och du lär dig verkligen mycket om de olika synpunkterna hos andra studenter från olika länder, förutom att träffa en mångfaldig studentkår och få många fina vänner på vägen.